Vanelo Concept

Ons bedrijf Vanelo Concept wil bijdragen tot een gelukkiger, meer solidaire en duurzame samenleving. De pandemie heeft onze families en collega's weggenomen en onze senioren geïsoleerd. Wij beschikken over de middelen om deze momenten van geluk en gezelligheid opnieuw te beleven met onze geliefden of in onze bedrijven, in onze steden en op ons platteland.

Onze kernactiviteit is het aanbieden van een breed gamma elektrische driewielfietsen die zijn aangepast aan de behoeften van mensen met een beperkte mobiliteit of een handicap, zodat zij zich desgewenst alleen of begeleid, passief of actief kunnen verplaatsen.

Flaneren in de stad, in een park of op het platteland, haren in de wind en goed begeleid... ! Deze momenten van lichtheid en vrijheid buiten zijn essentieel voor ons welzijn, onze geestelijke en lichamelijke gezondheid, ongeacht onze leeftijd of situatie. Terwijl PBM's en hun familieleden dagelijks worden geconfronteerd met mobiliteitsuitdagingen, is het onze wens van Vanelo om oplossingen voor iedereen te bevorderen.

Bovendien zijn onze aangepaste elektrische driewielfietsen voor iedereen, valide en invalide, ze zijn leuk, gemakkelijk te bedienen, veilig en comfortabel. Daarom bieden wij ook duurzame oplossingen voor mobiliteit, inclusie, gezelligheid, vrije tijd en transport aan particulieren, bedrijven, instellingen en overheden (gemeenten, steden, regio's, toeristische sector, ziekenhuizen, ...).

Onze filosofie

Wij verbinden ons ertoe onze waarden dagelijks en in de interne organisatie van Vanelo Concept na te leven.

Wij maken er een erezaak van te werken met Europese fabrikanten van aangepaste elektrische driewielfietsen die een duurzaam en transparant handvest voorleggen.

Vanelo is premium dealer voor Van Raam en Backfiets. Onze fabrikanten zijn afgestemd op de Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties. Vanelo zet zich in voor fabrikanten die bijdragen aan de gezondheid, het welzijn en de mobiliteit van iedereen op lange termijn. Hun belangrijkste duurzaamheidsdoelstellingen zijn :
Source: Sustainable Developments Goals knowlegde platform
Op korte termijn willen wij onze waarden inzake inclusie tot uiting laten komen in ons personeelsbeleid. Wij beraden ons ook over de vraag hoe wij het voor bepaalde institutionele actoren gemakkelijker kunnen maken om toegang te krijgen tot onze aangepaste elektrische driewielfietsen. Daarnaast zijn wij op zoek naar een partnerschap met een vereniging van vrijwillige fietsers om fietstochten aan te bieden aan geïsoleerde mensen.

Vanelo, een uniek concept !

Chat 3

Onze missie

Mobiliteit voor geluk
mensen samenbrengen
Easy Rider

Onze visie

Bijdragen tot een gelukkigere, gezondere en meer inclusieve samenleving door middel van zachte en betrouwbare mobiliteitsoplossingen voor alle generaties, families, vrienden en collega's
Van Raam VeloPlus rolstoelfiets samen fietsen

Onze waarden

Inclusiviteit, welzijn, gezondheid
gezelligheid, sociale impact, duurzame mobiliteit, ecologie